Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије освештао манастирски конак на Пелевом бријегу


Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије у навечерје празника Светог Стефана Високог – деспота српског и Преподобне Евгеније – српске царице Милице, 31. јула, након вечерње службе освештао је конак Манастира Светог Николе на Пелевом бријегу у Братоножићима.


У току службе Владика је миропомазао новокрштену Уну.

Честитајући освећење, Високопреосвећени Митрополит је казао да је оно резултат великог труда мати Лидије, али и великог броја добротвора, који су се сабрали око ове светиње, која се са Божијим благословом формира на Пелевом бријегу.

“Тако је била воља Божија да овај свети храм, који је вијековима служио као саборна црква, постане манастир. И даље је, наравно, и саборна црква јер сабира Братоножиће, али и многе друге хришћане, као новоосновани манастир”, бесједио је Владика Јоаникије и закључио да је то велики подвиг.

По његовим ријечима иако је све то изискивало велику бригу и рад, мати Лидија је највише урадила тако што је ширила добру вољу и искреност, љубав и доброту, што је народ осјетио па се зато и обратио овој светињи, тако да овдје многи радо долазе и радо помажу.

“Нека то тако буде и убудуће, да врата овога светога храма у коме ће горети непрестано кандило вјере православне и врата твога срца и оних који ће овдје живијети и овдје се окупљати, буду увијек отворена за све људе који са вјером, љубављу и надом улазу у ову свету обитељ. Амин, Боже дај, нека буде срећно и на многа и блага љета”, поручио је Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије

У вечерњим сатима, Високопреосвећени Митрополит Јоаникије је посјетио и обновљену цркву на Клопоту, која је посвећена Вазнесењу Господњем, која такође треба да се освешта.


Извор: Митрополија црногорско-приморска