Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер Миајло Бацковић: Догодине у Призрену!

Ситуација у Србији је толико опасна, графити са натписом:”Кад се војска на Косово врати”, ничу широм земље, посебно у Београду, и ако надлежни хитно не реагују десиће се катастрофа, тврде организатори “хитне конференције” за новинаре, која је одржана у београдском Медија центру.


Овај натпис, изгледа, толико угрожава људе који су се окупили на конференцији у Београду да позивају надлежне да реагују, јер, колико год они графита да прекрече белом бојом, нови никну врло брзо.

„Стихови “кад се војска на Косово врати” не могу се избрисати ни прекречити јер су они изображени став завјета који живи у срцима сваког Србина који зна ко је и шта је, и ко су му били преци.“ каже за ИН4С портал о. Миајло Бацковић.

„Питати зашто Срби прижељкују ослобођење окупираног СРЦА свог, је као да су питали Јевреје што су се поздрављали са “Догодине у Јерусалиму” или наше претке који су чекали то 500 година…!?

Ових дана се графити НАДЕ крече због привременог става званичне политике и некаквих квази интелектуалаца “душебрижника”.

Стихови “кад се војска на Косово врати” не могу се избрисати ни прекречити јер су они изображени став завјета који живи у срцима сваког Србина који зна ко је и шта је, и ко су му били преци.

Гусле, предање, писана историја, свако слово и сваки стих на којем су расле генерације патриота су оне о ослобођењу и борби наше славне војске кроз часну историју која је увијек била на правој страни!

У том духу гледам и ове исписане стихове које неки зову “спорни”, они су само израз генетске чежње нашег слободољубивог народа.

Они који су палили домове и наше Светиње, силовали и убијали по Космету знају добро да ће се СРПСКА ВОЈСКА једног дана вратити тамо гдје су остала наша кандила да горе, а оне слуге окупатора и њихових налогодаваца то сигурно неће моћи да спријече!“

О. Миајло Бацковић закључио је поздравом ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!!!


Извор: Ин4с

Рубрика