Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Помажући другима чинимо Господу


У дванаесту недељу по Духовима, када Црква прославља светог пророка Михеја, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице у Вреоцима, у намесништву колубарско-посавском.


Звучни запис беседе


Епископу су саслуживали архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, архијерејски намесник колубарско-посавски протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, протојереј-ставрофор Мирко Тешић, протојереј-ставрофор Александар Новаковић, протођакони Радомир Перчевић, Александар Александрић, Иван Гашић и Никола Урошевић.

- Богатство, само по себи није зло, већ његова злоупотреба. Бог нам даје да се богатством служимо, да га делимо са другима. Када дајемо, једино се тада истински богатимо. Када делимо, тада смо испуњени срећом и радошћу што можемо другоме да помогнемо, да му кажемо добру реч, пружимо кору хлеба, кошуљу. Помажући другима чинимо Господу, јер је у сваком човеку Божији лик. А ми га не видимо. Живот проводимо у измишљању, а не у чињеницама. Бог нас богати, али нас ставља на испит, да ли то богатство приписујемо само себи, рекао је Епископ Јован у беседи. 


Извор: Епархија шумадијска