Type Here to Get Search Results !

Руска црква пружа помоћ жртвама поплава на Далеком истоку


По благослову Његове Светости патријарха московског и све Русије Кирила, Синодално одељење Руске цркве за доброчинство и социјално служење послало је Владивосточкој епархији милион рубаља (10.425 долара) за куповину неопходних средстава за прву помоћ пострадалим од разорне поплаве.


Ванредно стање проглашено је у суботу у 19 општина на руском Далеком истоку након што су пљускови поплавили неколико села након тајфуна који је прошле недеље погодио Јапан, јавља Руска православна црква.Поплављено је на хиљаде стамбених објеката и кућних парцела и 82 деонице пута. Срећом, до недеље није било мртвих или несталих, преноси Црква. У епархији је у недељу основан оперативни штаб при Његовом Високопреосвештенству митрополиту Владивостока Владимиру. Почело је прикупљање средстава, прикупљају се у свакој цркви и манастиру у епархији. Дели се хлеб, суви оброк, вода за пиће, исушивачи и плински шпорети.

Свештенство је такође при руци да пружи духовну подршку онима који су евакуисани.

Поједине парохије такође примају донације у виду постељине, јастука, ћебади, душека, средстава за хигијену, пелена, хране за бебе, школског прибора, некварљиве хране и свих потребних ствари.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com