Type Here to Get Search Results !

Најава: Слава хора Преподобне мати Ангелине крај моштију њихове заштитнице

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког г. Методија, овог 2023. лета Господњег, никшићки хор Преподобне мати Ангелине ће прославити 22 године постојања и своју славу, крај моштију своје заштитнице, а у духу празничне радости, 12. и 13. августа 2023. године походиће светиње Епархије сремске и Епархије бачке.  


Хор Преподобне мати Ангелине у посети Епархији сремској

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, централни део посете биће учешће на литургијској прослави празника Преподобне мати Ангелине у Крушедолу, 12. августа 2023. године. Никшићки хор узеће учешће и својим појањем дати славословни допринос на светој архијерејској Литургији крај моштију њихове небеске покровитељке. 

Истога дана у поподневним часовима, чланови хора ће походити манастире који се налазе на Светој Фрушкој Гори. 

Хор ће на дан своје славе, житељима Беочина и околине даривати концерт који ће бити одржан у храму Светог Василија Острошког у Беочину са почетком у 19 часова. Сходно жељи чланова хора којим уметнички руководи проф. Ана Бојић, наведени концерт ће имати добротворни карактер, а прикупљена средства ће бити приложена за обнову парохијског дома при храму Силаска Светога Духа на Апостоле у Руми.

Сутрадан, у недељу 13. августа, хор ће узети молитвено учешће на светој Литургији у Саборном Светониколајевском храму у Сремским Карловцима, чиме ће бити крунисана посета Епархији сремској. 

* * *

Хор Преподобне мати Ангелине у посети Епархији бачкој

У недељу 13. августа 2023. године у поподневним часовима, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког г. др Иринеја, чланови хора ће походити знамените светиње Епархије бачке, и то: Светоархангелску обитељ манастира у Ковиљу; Манастир Васкрсења Христова на Сунчаном брегу надомак Новог Сада; Саборни Светогеоргијевски храм у Новом Саду, као и зграду Скупштине АПВ. 


* * *

Чланови хора којим уметнички руководи проф. Ана Бојић, објавили су на друштвеним мрежама своју благодарност на благословима, надлежном архијереју Епископу будимљанско-никшићком г. Методију; Епископу сремском г. Василију; Епископу новосадском и бачком г. др Иринеју, као и проти Сретену Лазаревићу, архијерејском намеснику румском. На љубави и неизмерном доприносу у организацији путовања заблагодарили су и катихети Браниславу Илићу, који је и овога пута делатно показао своју љубав и поштовање према овом знаменитом никшићком хору који више од једне деценије умилном песмом прославља Бога и светитеље Његове.

* * *

Подсећамо, на инфорамтивно-катихетском порталу "Ризница" доступна је рубрика посвећена хору Преподобне мати Ангелине, у којој су доступне вести о активностима хора, као и остали садржај који сведочи о вишедеценијском благословеном деловању овог хора. 


Приредила редакција портала "Ризница"