Type Here to Get Search Results !

Презвитер Дарко Крунић: Господ Христос сваком приступа са жељом да дотакне његово срце


Питање које Господу Христу поставља младић у овонедељном јеванђељском одломку (Мт 19, 16- 30) које гласи: “Које добро да учиним да имам живот вечни?“ јесте најважније питање, које сваки човек треба да постави. 


У њему се, иако материјално богатом, осећа духовна глад. Али, за разлику од фарисеја и других кушача Господа Христа, овај младић искрено прилази, иако у њему има помало гордости, будући да тражи да испуни и преко Божјих заповести. Али, указао је у свом тумачењу овог одломка јереј Дарко Крнић, Господ Христос га смирује и поучава о условима за стицање Царства небеског, а то подразумева најпре оне заповести који забрањују чињење зла (не убиј, не укради…), а потом оне које наређују да се чини добро (поштуј оца и мајку, љуби ближњег…) Дакле, човек треба прво да се уклони од зла, а потом да чини добро, рекао је отац Дарко Крунић. “ 

Наш Бог је Бог љубави. Жели да се сви спасу и сваком приступа са жељом да дотакне његово срце, да га преобрази и пробуди му жељу за спасењем. Христу је стало до сваког човека и, наравно, да ненаметљиво допре до сваке људске душе“, исткакао је отац Дарко Крунић.


Извор: Радио Источник