Type Here to Get Search Results !

Патријарх Кирил честитао католикосу-патријарху све Грузије Илији II 60. годишњицу архијерејске хиротоније


Патријарх Кирил честитао католикосу-патријарху све Грузије Илији II 60. годишњицу архијерејске хиротоније


Ваша Светости и Блаженство, драги брате и саслужитељу у Господу!

Срдачно Вас поздрављам и од срца Вам честитам овај значајан датум – 60. годишњицу Ваше архијерејске хиротоније.

Давне 1963. године, полагањем руку Вашег великог претходника на Иверском патријаршијском трону, Његове Светости и Блаженства католикоса патријарха Јефрема II, и високопоштованих архијереја Грузијске православне цркве, међу којима је био и Ваш духовни наставник архијереј Зиновије Тетрицкаројски (Мажуга), призвани сте на епископску службу.

Држећи се апостолског завета, непрестано сте разгоревали  дар Божји који Вам је дат кроз  полагање руку (2. Тим. 1, 6), уздизали сте се из снаге у снагу (Пс. 83, 8), трудили сте се да достигнете у човека савршена (Еф. 4,13). Погледавши на многе Ваше трудове и ревност, Пастиреначалник Христос Вас је узвео на високи првојераршки престо католикоса-патријараха све Грузије. Током протеклих деценија Вашег предстајања у Олтару Господњем и у Иверији, и широм света, догодиле су се многе промене. Међутим, слика Вашег патријарашког служења остала је непромењена и до данас се одликује ватреном вером и жарком љубављу према Господу, Кога проповедате, уразумљујући сваког човека и учећи га свакој врсти мудрости, да  би показали свакога човека савршеног у Христу Исусу (Кол. 1,28).

Овог духовно значајног датума за Вас и целу Грузијску Православну Цркву, узносим молитве Шчедром Богу за јачање снага Ваше Светости и Блаженства у вршењу тешких патријаршијских послова.


Са братском љубављу у Господу,

+Кирил, патријарх московски и све Русије


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru