Type Here to Get Search Results !

Кипарски архиепископ подржава одржавање часова сексуалног васпитања у школама


Предстојатељ Кипарске православне цркве каже да се залаже за сексуално васпитање у школама, сматрајући да је боље информисати децу о томе како да се заштите него их оставити у незнању.


Архиепископ Георгије се недавно састао са министром просвете и инспектором који ће пратити ово специфично питање и закључио да ће Министарство учинити све не само да информише, већ и да заштити децу.

Одговарајући на  питање новинара листа Philenews, Архиепископ је „рекао да не треба да нас заводе екстремни гласови, било да долазе из различитих кругова у Грчкој или су усвојени на Кипру“.

Архиепископ Георгије је био митрополит пафоски до недавног избора на првостолни трон. Његов наследник у Пафосу митрополит Тихик оштро се противио свеобухватним обавезним курсевима сексуалног васпитања у писму прочитаном у свим црквама његове епархије раније овог месеца.

Према мишљењу митрополита Тихика, нови курсеви имају за циљ да „нашој деци одузму духовну снагу, да отупе њихов морални сензибилитет и да потру вредности наше 2000-годишње грчке традиције и савести“.

Лист Philenews примећује да је манастир Троодитиса такође био против курсева, рекавши: „Нашој деци није потребно сексуално васпитање, већ хришћанско образовање“. Лист преноси и да ће о томе бити речи на наредној седници Светог синода.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com