Type Here to Get Search Results !

Епископ Алексеј: Богородица - наша највећа и најбоља заступница


Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански г. Алексеј служио је данас, 21. септембра 2023. године, на празник Рођења Пресвете Богородице, свету Литургију у манастиру Раковица.


Звучни запис беседе


Честитајући празник високопреподобној игуманији Евгенији и сестринству, свештенослужитељима и сабраном народу, Владика је подсетио да ми прослављајући Богородичино рођење данас прослављамо рођендан Цркве. "Боље и веће заступнице не можемо наћи" подвукао је Владика. 

По завршетку свете Литургије Владика је служио и помен српским патријарсима Димитрију и Павлу, а потом је отворио овогодишњи Сабор духовне поезије, преневши патријарашки благослов и жеље за успешан рад ове манифестације.

Књижевник Радомир Андрић је у свом слову истакао да духовна реч одређује наше духовно биће, бележи Зорица Зец. Прва награда на Тринаестом Међународном Сабору духовне поезије припала је г. Јовану Бундалу (Београд) за песму "Има једна стопа земље"; друга награда је припала Љиљани Клајић (Београд) за песму "Сачувај ме Боже"; трећа награда је припала Душану Кецману из Станишића за песму "Падајте кише небеске".

Данашњој свечаности присуствовао је и заменик председника Општине Раковица г. Душан Ђаковић, а Хор манастира Богородице Тројеручице са настојатељицом мати Златом, песмом је увеличао ово сабрање.


Извор: Радио Слово љубве