Type Here to Get Search Results !

Хришћани у Светој земљи моле се за мир

У Јерусалиму, Витлејему, Назарету и у другим местима у Светој земљи хришћани се овог уторка моле за мир. Многобројне парохије и верске заједнице одазвале су се на позив католичких бискупа у Светој земљи да 17. октобра одрже дан молитве и поста за мир. Папа Фрања је такође позвао вернике широм света да се овог дана моле и посте за мир заједно са хришћанима у Светој земљи.


У јерусалимској цркви Светог гроба, која се држи статус кво између појединих вероисповести које користе цркву, посебне молитвене прозбе треба да буду убачене у јутарња богослужења и друга дневна богослужења. Молитва на бројанице и миса одржаће се у поподневним часовима у цркви свете Катарине, поред цркве Рођења Христовог у Витлејему.

Фрањевци у Светој земљи обележавају тај дан на разним локацијама. У ко-катедрали Латинске патријаршије у Јерусалиму кардинал Пјербатиста Пицабала позива на молитзвено вече.

У бенедиктинској Успенској опатији на јерусалимској гори Сион монаси, студенти и гости од поноћи се окупљају на молитви. 150 псалама су у средишту 24-часовне молитве, од којих се неки емитују уживо. Страховања и жалбе, гнев, тугу, али и чежњу, наду и најзад захвалност Богу који се налазе у псалмима треба гласно изговорити „у име толиких људи, а посебно у овој земљи“ и изнети их пред крст, писало је у позиву бенедиктинаца.


Превод с немачког редакција портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at