Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Наш живот треба да буде потврђен добрим делима и љубављу


У суботу 7. октобра 2023. када Црква молитвено прославља Светог Симона монаха и Светог краља Владислава  и када се молитвено сећа упокојених од Адама до данашњих дана, Епископ жички г. Јустин служио је свету архијерејску Литургију у Манастиру Вујан уз саслуживање настојатеља манастира архимандрита Саве (Илића), протојереја Звонка Рацића и ђакона тефана Симића. 

Након прочитаног Јеванђеља, верном народу беседом се обратио Владика Јустин рекавши да се Црква Божија сећа упокојених слугу Божијих кроз молитве, да ми својим упокојенима помажемо молитвом и чињењем добрих дела за њих и да смо тако повезани са њима духовно. Владика је још истакао да сваки човек хришћанин лоше навике и сваки промашај у животу може да превазиђе уз помоћ Божију. Требамо да се угледамо на мудре девојке из Јеванђеља, да нашу веру потврдимо добрим делима, а не да будемо као луде девојке које су привидно биле добре, али нису имале добра дела. Наш хришћански живот треба да буде потврђен добрим делима и љубављу. Ми се молимо Богу за упокојене и тако долази и њима и нама помоћ Божија, рекао је Владика Јустин.

Након Литургије, Епископ је служио годишњи помен протојереју Дејану Стефановићу, своме брату по телу, а уједно  и свим упокојеним који  су живели у Манастиру Вујну. Нека им је вечни помен, Господ нека упокоји поменуте слуге своје и све уснуле у благочестивој вери.


Извор: Епархија жичка