Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован (Пурић) посетио Цетињску богословију


У суботу 7. октобра 2023. године, на празник Свете првомученице равнопаостолне Текле, Његово Преосвештенство Епископ Јован (Пурић), посетио је Богословију Светог Петра Цетињског.


После поклоњења светињама у Цетињском манастиру, десници Светог Јована Крститеља и Претече Господњег, честици Часног и Животворног Крста Господњег, моштима Светог Петра Цетињског Чудотворца и другим цетињским светињама, некадашњи професор најстарије средње школе у Црној Гори – Цетињске богословије, Епископ Јован (Пурић) сусрео се са ректором протојерејем Благојем Рајковићем и осталом господом професорима и ученицима школе.

Епископ Јован се у разговору са професорима присетио успомена са почетка обновљеног рада богословије септембра 1992. године, када је школа почела са радом прво на Цетињу а потом у манастиру Острогу, пожелевши професорима и ученицима успешну у благословену нову школску годину и прославу јубилеја 160 година рада Цетињске богословије (1863-2023).

Овом приликом ректор Богословије протојереј Благоје Рајковић уручио је Епископу Јовану нека од издања Цетињске богословије.


Извор: Митрополија црногорско-приморска