Type Here to Get Search Results !

Јерусалимска патријаршија осудила израелске ваздушне нападе на хуманитарне институције у Гази


Јерусалимска православна патријаршија изражава најоштрију осуду израелског ваздушног удара који је погодио њен црквени комплекс у граду Гази.


Патријаршија наглашава да гађање цркава и њихових институција, уз склоништа која пружају за заштиту невиних грађана, посебно деце и жена који су изгубили домове услед израелских ваздушних напада на стамбена насеља у протеклих тринаест дана, представља ратни злочин који се не може игнорисати.

Упркос евидентном гађању објеката и склоништа Јерусалимске православне патријаршије и других цркава – укључујући Епископску цркву Јерусалимске болнице, друге школе и друштвене установе – Патријаршија, заједно са осталим црквама, остаје посвећена испуњавању својих верских и моралних дужности у пружању помоћи, подршке и уточишта онима којима је потребна, усред континуираних захтева Израела да се евакуишу ове институције цивила и притисака који се врше на цркве у том погледу.

Патријаршија истиче да неће одустати од своје верске и хуманитарне дужности, укорењене у хришћанским вредностима, да обезбеди све што је неопходно и у време рата и мира.


Извор: Јерусалимска патријаршија