Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Мудрост без добрих дела нас води у погибао


Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован началствовао је евхаристијским сабирањем у храму светог Јоаникија Девичког у Крагујевцу на празник светих мученика Акиндина, Пигасија, Елпидифора и осталих пострадалих са њима.


Звучни запис беседе


Епископу су саслуживали протојереј др Саша Антонијевић, професор Богословског факултета у Прешову протојереј др Владимир Коцвар, јереј Милош Ђурић и ђакон Стефан Јанковић.

- Данашње Јеванђеље говори како је Господ послао ученике на проповед и рекао: “Ја вас шаљем као овце међу вукове. Будите мудри као змије, а безазлени као голубови”. Јако дивна поука. Бог нас је створио са разумом и ми тај разум треба да развијамо. Да развијамо разум у правом смеру, јер ако не развијамо у правом смеру, ми ћемо да одемо у странпутицу. И ово што каже Господ да будемо мудру као змије, треба мудрост развијати. Али мудрост без доброте, човека води у злобу. Много је било мудрих људи који се праве да су мудри и чинили многа зла. Мудрост треба развијати, али са добротом. А опет ако развијамо доброту без мудрости, може човека да одведе у глупост, нагласио је Епископ Јован у беседи. 


Извор: Епархија шумадијска