Type Here to Get Search Results !

Престони празник храма у Великом Извору


На празник Сабора Светог архангела Михаила – Аранђеловдан, у уторак 21. новембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион предводио је литургијско сабрање у храму Светог архангела Михаила у Великом Извору. 


Епископу су саслуживали протојереј Игор Ивковић, протонамесник Марко Пајчин, јереј Срђан Василијевић, и архиђакон Илија. За певницом су појале наставнице Биљана Ивковић, супруга проте Игора, и Ленче Радосављевић.

Овогодишњи колачар славе био је г. Андреј Ћирић, а део колача као залог кумства за наредну годину узела је гђа Мирјана Стојановић.

Честитајући празник и храмовну славу житељима села Велики Извор, владика Иларион је истакао да данашњи празник треба да нас подсети да пред Богом нисмо сами, већ да имамо безброј анђела који за нас посредују пред Богом, који се за нас моле и који нам помажу. Свест о томе да увек имамо небеске помоћнике треба да нам буде подстрек да живимо хришћанским животом, поштујући Христово Јеванђеље и Његове заповести.

Његово Преосвештенство је потом верницима Великог Извора представио њиховог новог пароха, свештеника Марка Пајчина, те је изразио наду да ће отац Марко на новој парохији уложити труд потребан за духовно узрстање његових нових паројихана, а самим тим и сопствено.


Извор: Епархија тимочка