Type Here to Get Search Results !

Асирски католикос-патријарх Мар Ава III: Велико зло чини безбожна власт која планира да уништи Цркву Божју у Украјини


„Са великом тугом имамо на уму горке догађаје и неправде почињене према канонској Украјинској православној цркви“, рекао је католикос-патријарх Асирске цркве од Истока Мар Ава III на састанку са Његовом Светошћу патријархом московским и све Русије Кирилом у 31. октобра 2023. 


„Силно смо се ожалостили када смо сазнали да су њени архијереји осуђују и затварају, а њихове цркве затваране и отимане од стране расколника. А тек недавно смо сазнали да власти ове земље желе да донесу законе који забрањују Украјинску православну цркву због њене вековне везе са Московском патријаршијом.

„Велико зло чини безбожна власт која планира да уништи и разори Цркву Божју у овој земљи“, нагласио је Предстојатељ Асирске цркве од Истока. Његова Светост Католикос Патријарх најоштрије осуђује „ове нехумане радње, кршење међународних закона, гажење слободе вероисповести и слободе савести свих људи“.

Он је такође изразио уверење да је „одговорност УН да надгледа ситуацију и штити права свих чеда Цркве у Украјини како се њихова права као правих хришћанских верника не би нарушила”.

„У својим молитвама призивамо милост Божју, да Господ Бог сачува своју истинскуу Цркву у овој земљи од руку рушитеља и од подмуклих планова расколника који цепају Цркву Божј,у и успостави мир, спокојство, прави ред и законитост у овој ситуацији“, приметио је католикос Патријарх Мар Ава III.

Обраћајући се патријарху Кирилу, он је казао: „Молимо се Богу за Вашу Светост, јер знамо какву велику тугу доживљавате Ви лично и сва Руска православна црква у вези са овом ситуацијом. Молимо се Господу и Спаситељу нашем Исусу Христу да Вас укрепи заједно са епископима, свештенством и истинским верницима  који страдају у овој алармантној ситуацији. Његова светост католикос-патријарх Мар Ава III такође је нагласио да Господ дарује благослове свима који су злостављани и прогоњени ради Његовог светог Имена.


За портал "Ризница" с руског превео протођакон Радомир Ракић


Извор: Рatriarchia.ru