Type Here to Get Search Results !

Православни архијереји изразили саучешће због убистава у Прагу


Четрнаест лица је погинуло, а више од двадесет је повређено када је студент отворио ватру на Карловом универзитету у Прагу прошлог четвртка. Погинуо је и нападач.


Прашка епархија Православне цркве Чешко-Словачке, под Његовим Високопреосвештенством архиепископом прашким Михаилом, саопштила је:

„Са дубоким саосећањем и неизмерном тугом пратили смо јучерашње догађаје на Философском факултету Карловог универзитета. Молимо се за све настрадале и за брз опоравак свих повређених, изражавајући дубоко саучешће породицама и родбини настрадалих у име целе Прашке православне епархије. Вечнаја памјат!

Његово Високопреосвештенство архиепископ михаловачко-кошички Георгије је изјавио:

„Као дипломац Философског факултета Карловог универзитета у Прагу изражавам запрепашћење и огромну тугу због данашњег трагичног догађаја у нашој Алма Матер. Нека свеблаги Господ подари покој душама свих настрадалих, зацељење рана свих повређених, а да утеши и окрепи све погођене овом трагедијом која им је заувек променила животе.“

Његова Светост католикос-патријарх Грузијски Илија II такође је упутио саучешће Његовом Блаженство митрополиту прешовском Растиславу, предстојатељу Цркве Чешке и Словачке:

„Дубоко смо ожалошћени језивим нападом који се догодио 21. децембра. Молимо, пренесите наше саучешће породицама погинулих и жртава, као и целом чешком народу. Молимо се за опоравак повређених и да Господ подари мир свету.“


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com