Type Here to Get Search Results !

Јорданско ваздухопловство испустило хуманитарну помоћ цркви Светог Порфирија у Гази


Хришћани и други цивили који се налазе у православној цркви светог Порфирија у граду Гази примили су 24. децембра 2023. специјалну испоруку хуманитарне помоћи.


Како је Православни орден светог великомученика Георгија сазнао из својих извора у Гази, Краљевско јорданско ваздухопловство је у недељу увече испустило директно у цркву хуманитарну помоћ и залихе хране.

Орден извештава:

„Према подацима које је  Ред имао, ову мисију је директно наредио Његово Величанство краљ Јордана Абдулах II бин Ал-Хусеин у знак солидарности са арапском хришћанском заједницом у Гази. Ред такође са задовољством јавља да је наша прва тура финансијске помоћи погођенима у Светом Порфирију безбедно стигла на банковни рачун у Јордану резервисан за помоћ архиепископу Алексију и хришћанима Газе када су услови на терену повољнији.“

Како је Ред раније саопштио, градска четврту којој се налази православна црква светог Порфирија је 70 одсто уништена. Отприлике 60% свих православних хришћанских домова потпуно је сравњено са земљом, и остали су без ичега осим гомиле шута, а уз то, задах мртвих затечених у остацима зграда прожима ваздух око њих.

Помоћ коју је пружило Његово Величанство Ред је поздравио, јер ниједна врста досадашње хуманитарне помоћи којој је од почетка рата било дозвољено да пређе у Газу, није стигла у град Газу и, наравно, ништа од тога није стигло у цркву Светог Порфирија.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com