Type Here to Get Search Results !

Патријарх Кирил председавао заједничким заседањем Светог Синода и Врховног Црквеног Савета


Дана 26. децембра 2023. године у Патријаршијској сали Саборног храма Христа Спаситеља у Москви Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил председавао је заједничким састанком Светог Синода и Врховног Црквеног Савета Руске Православне Цркве, извештава Прес служба Патријарха.

Предстојатељ Руске Православне Цркве обратио се окупљенима поздравним говором:

„Драге владике, оци и браћо, све вас срдачно поздрављам на нашем последњем овогодишњем сусрету. По устаљеној традицији, данас, говорећи синодским предреволуционарним језиком, комбиновано присуствују две најважније институције Руске Цркве – Светог Синода и Врховног Црквеног Савета.

Овај састанак одржавамо управо на крају године, што нам даје прилику да саслушамо и чланове Светог Синода и чланове Врховног Црквеног Савета, како бисмо стекли целокупну слику о томе каква је била протекла година, да поразговарамо о нашем раду, достигнућима и, можда, проблемима који су остали у овој години и који се преносе за будућност. Данас је важан састанак и желим свима нама, по милости Божијој, успеха у тим подухватима.“

Састанку присуствују стални и привремени чланови Светог Синода, чланови Врховног Црквеног Савета, као и низ позваних сарадника из Управе Московске Патријаршије и синодалних институција.


Превод с руског редакција портала "Ризница"

Извор: Рatriarchia.ru