Type Here to Get Search Results !

Евхаристијско сабрање у Илићеву

У 26. недељу по Педесетници 3. децембра 2023. године, Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог апостола Томе у крагујевачком насељу Илићево.


Звучни запис беседе


Владици Јовану су саслуживали Архијерејски намесник лепенички протојереј Срећко Зечевић, јереј Милош Павић, јереј Стефан Дамјановић, свештеник војске Републике Србије јереј, поручник Милош Коцић, протођакони Иван Гашић и Мирослав Василијевић, те ђакон Стефан Јанковић.

Својим појањем Литургију је улепшао хор манастира Липар под руковођењем игуманије Тавите и њеног сестринства.

- Ми умом разговарамо са Богом и њима распознајемо добро и лоше. Ако немамо ум који је просвећен умом Божијим онда смо као људи који носе главу али питање је шта у њој стварно има. Ако у нашој глави нема ума који ће нам помоћи да се приближимо Богу онда наш ум какао кажу Свети Оци: блуди. Такав човек је стално у облацима и облаци га носе као папир на ветру. Човек без Бога је нестабилан. Невољник и сиромах треба да знају да је њихово основно средство за спасење: трпљење. Трпљење али у љубави. Смиреноумљем којим хришћанин сав свој ум и цело своје биће управо држи у Господу Христу, истакао је Епископ шумадијски у беседи. 


Извор: Епархија шумадијска