Type Here to Get Search Results !

Нови визуелни идентитет Радија Глас


Радио Глас Православне Епархије нишке добио је нови визуелни идентитет - знак и логотип, који је у званичној употреби од децембра месеца 2023. године. Аутор логоа је хералдички уметник г. Дамјан Илић.


ОБРАЗЛОЖЕЊЕ СИМВОЛИКЕ И ЗНАЧЕЊЕ


Лого се састоји од знака и логотипа.

Знак представља распростирање радио таласа у виду крста. То символише  мисионарску улогу и тежњу да се Реч Христова и реч Цркве чује и прошири на све стране света.

Знак је једноставан и компонован је из јасних и чистих геометријских облика – кружнице и делова кружнице, визуелно складан и сведен, што га чини јединственим, препознатљивим и лаким за памћење. Постигнута је недвосмислена јасноћа графичке форме, потпуно је очигледна алузија на радио таласе и хришћански карактер медија, минимумом графичких објеката и без сувишних елемената.

Логотип је сачињен од елемената кружница са знака и правих линија, дакле, није коришћен ни један готов фонт, већ је типографија сасвим оригинална и јединствена, а потпуно визуелно усклађена са знаком. Такође, склад се додатно постиже тако што су дебљине линија једнаке и на знаку и на словима.

Једна од тенденција је била и да фонт буде сличан ономе који је употребљен на логотипу часописа Глас Епархије нишке, који је истог имена, те је тако и графички потенцирана истоветна улога различитих медија.

Лого је изображен у минималистичком маниру, чиме су задовољени основни принципи графичког дизајна. Истовремено је и модеран, у складу са тренутним трендовима у лого дизајну, али и традиционалан, са јасном евокацијом на наслеђе и православну естетику.

За боје су изабране плава, боја неба, и бела, боја чистоте.


Извор: Радио Глас