Type Here to Get Search Results !

Кенијски надбискуп забранио благослов хомосексуалаца


Надбискуп Аниоло жели да очува „столетно учење Цркве о браку“ забраном у главном граду Надбискупије Најробију и иде ка конфронтацији са папом Фрањом.


Кенијски надбискуп Филип Аниоло забранио је благослов хомосексуалних парова, чиме се успротивио новој линији Ватикана. Забрана се односи на све свештенике који делују у главном граду Најробију, преносе локални медији. Забрана има за циљ да обезбеди очување „столетног учења Цркве о браку“. У тој источноафричкој земљи дозвола Ватикана да свештеници благослове хомосексуалне парове наишла је на протест међу католицима.

Према кенијском дневнику "Нејшн", Аниоло  "противи папи Фрањи" својим упутствима свештеницима у Најробију. Радио Capital FM цитирао је у понедељак 25.12.2023. сенатора државе Какамега Бонија Калвалеа који је рекао: „Морамо одбацити хомосексуална питања. Ми смо Африканци“. На богослужењу је локални политичар позвао вернике да не "прихвате" ниједну цркву чија су учења у супротности са Библијом.

Отпор Фрањином реформском курсу годинама је очигледан у деловима Африке. Почетком године јужноафрички црквени аналитичар Расел Полит рекао је Католичкој новинској агенцији (КНА) да у Африци чак и један број младих свештеника заступа „много конзервативнију теологију” од Папе. Пошто Црква тренутно најбрже расте у Африци, конзервативнији курс ће такође утицати на Римокатоличку цркву у глобалу у наредним годинама.


За наш портал превод са немачког приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Kathpress.at