Type Here to Get Search Results !

Радио Глас: Божићни подкаст


Радио "Глас" Епархије нишке је реализовао први видео подкаст, посвећен празнику Рождества Христова - Божићу. Гости  наведеног Божићног серијала су духовници који су оставили велики траг, како у Епархији нишкој, тако и широм наше Цркве. У наставку доносимо најаву редакције Радија "Глас" са којом имамо плодну и активну сарадњу.


Генерације верника које су узрастале у вери, велико су наслеђе оца Радована Раше Петровића и оца Влајка Грабежа, као и генерације богослова призренске и нишке Богословије које су сазревале и постајале духовни стожери наше Свете Цркве, брижно руковођени тадашњим ректором оцем Милутином Тимотијевићем.

У Божићном подкасту смо причали о њиховим сећањима на божићне радости из детињства, младости и касније, из својих личних породица.

Топло вам препоручујемо да погледате наш подкаст, јер можете да чујете сентиментална сећања наших драгих гостију на Божић, као бритке мисли и духовне савете за вернике и младе свештенике.

Божићни подкаст можете погледати на Јутјуб каналу Радио Глас, од Бадњег дана, 6. јануара 2024. јануара у 17 сати.

Божићним подкастом радио Глас започиње са редовним емитовањем видео подкаста где ћемо са занимљивим саговорницима говорити на разне теме, од  верских до историјских, друштвених, до тема из културе и слично.


Божићно слово


Божићна слова у сусрет празника Рођења Господа нашег Исуса Христа произнели су свештенослужитељи Епархије нишке.

Надахнуте беседе ће нас духовно окрепити и поучити како да сагледамо значење  најрадоснијег празника – Рођење Богомладенца и то из разних перспектива – од духовног до историјског контекста Христовог рођења.

Од понедељка, 1. јануара 2024. године, на Јутјуб каналу Радија Глас сваког дана од 17 сати, биће постављено по једно Божићно слово.


Божићна радост уз хорове Епархије нишке


Хорови из Епархије нишке поделили су са нама радост Рождества Христовог певањем Божићног тропара. Хорови и појци из Ниша, Медвеђе, Лесковца, Бојника и Прокупља су кроз видео записе поручили свима: Мир Божији – Христос се роди!

Појање хорова можете видети на Јутјуб каналу Радио Глас, од Бадњег дана, 6. јануара 2024. јануара у 17 сати.


Срећне наступајуће Божићне празнике жели Вам редакција Радија Глас Православне Епархије нишке

Мир Божији Христос се роди!

Рубрика