Type Here to Get Search Results !

Архијереји Московске и Српске Патријаршије учествовали у прослави храма Александра Невског у Буенос Ајресу


Дана 3. децембра, 26. недеље по Духовима, одржана је прослава поводом крсне славе храма благоверног кнеза Александра Невског у Буенос Ајресу (прослава је одржана 3. уместо 6. децембра).


Како се наводи на сајту аргентинске епархије, Божанствену Литургију су служили епископ каракаски и јужноамерички Јован (Руска Загранична Црква), епископ буеносајрески и јужноцентралноамерички Кирил (Српска Православна Црква) и епископ аргентински и јужноамерички Леонид. Архипастирима су саслуживали секретар аргентинске епархије протојереј Сергиј Јурин са свештенством, које служи у храмовима аргентинске престонице.

Служби су присуствовали: генерални директор Државног одељења за регистрацију вера Министарства спољних послова Републике Аргентине Хорхе Данијел Стокланд, први секретар Амбасаде Русије у Аргентини, аташе за културу О. В. Коломин, директор Руског дома у Буенос Ајресу О. А. Муратова, бројни парохијани и гости.

После сугубе јектеније служена је молитва за Свету Русију.

После отпуста Литургије уследило је прослављање благоверног кнеза Александра Невског.

Затим се епископ Леонид обратио верницима архипастирском речју, пожелевши свима „снажну веру, коју је имао Александар Невски, наду у Бога и његов Промисао, љубав према својој Отаџбини и ревносно служење Цркви где год се налазили“.

Управник послова аргентинске епархије уручио је дипломе и сертификате победницима и учесницима Међународног дечијег такмичења Лепота Божијег света, као и захвалнице за помоћ у организацији и извођењу епархијске етапе XXXII Међународних божићних образовних читања.


Извор: Мospat.ru