Type Here to Get Search Results !

Божић у Бијељини

Његово Преосвештенство епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је рано јутрос Божићну литургију у Саборној цркви у Бијељини, поручивши да је српски народ утемељен на вјери и треба да буде поносан на своју традицију и обичаје.


Епископ Фотије је у бесједи указао да Срби славе Божић 7. јануара по старом календару још од првог Васељенског сабора и то неће промијенити.

"Цијела Украјина је промијенила календар, а онда ће одмах уз то промијенти и вјеру. Ми Срби смо постојани, нећемо мијењати ништа што је из наше традиције и што наше православље говори", рекао је владика Фотије.

Он је истакао да српски народ неће мијењати ни границе, указавши да су Косово и Метохија дио Србије.

"Покушавају да нам отму Косово силом, свака сила чини безакоње. Али, сила није до вијека, сила је закратко, а Бог је у правди и истини. Он је онај који је посљедњи судија и ми се у њега уздамо", рекао је владика Фотије.

Благословивши вјернике, епископ Фотије је указао да је Божић увод у васкрсење Христово и свих људи.

"Зато је то велико и благословено и за наш народ, али и за цио свијет. Ми Срби зато треба да будемо поносни на то што имамо Божић, имамо бадњак, нашу традицију и обичаје", рекао је епископ Фотије.

Епископ је указао да рођење Исуса Христа надилази људска знања и моћи, јер је Бог постао човјек ради спасења људи и свијета.

"Српски народ је народ Божића, крста, Светог Саве, владике Његоша. Сви заједно смо утемељени на вјери у Божић, вјери да је Бог постао човјек ради нас или нашег спасења и дао нам пут, донео науку, дао благослов како да живимо и како да се спасавамо", поручио је владика Фотије.


Извор: Епархија зворничко-тузланска