Type Here to Get Search Results !

Религијски великодостојници у Египту разрађују заједнички став о Гази


Према новинском извештају, велики имам Ал-Тајеб и коптски православни папа патријарх Тавадрос II оснивају комисију за разраду текста у циљу подршку Палестинцима у Појасу Газе.


Велики имам џамије у Каиру Ал-Азар, шеик Ахмед Ал-Тајеб и коптски православни папа-патријарх Тавадрос II желе да изнесу свој заједнички став о блискоисточном рату. У ту сврху биће формирана комисија, како је објавио лист „Egypt Today”. Према информацијама, комисија са представницима хришћана и муслимана разрадиће заједнички став који им за циљ подршку Палестинцима у Појасу Газе.

На састанку са Тавадросом у среду Ал-Тајеб је поново осудио израелске нападе и говорио о „истребљивању невиних грађана“. Он је оптужио међународну заједницу да стоји скрштених руку и посматра геноцид. Коптски папа је дао сличну изјаву.

Православни Копти чине највећу хришћанску заједницу у Египту. Подаци о броју чланова ове древне оријенталне Цркве варирају између осам и дванаест милиона међу око 100 милиона становника те земље. Ал-Азар џамија је најстарија џамија у Каиру и једна од најважнијих исламских богомоља.


За наш портал превод са немачког приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at