Type Here to Get Search Results !

Митрополит Кананге о браку истополних парова: Као православни стидимо се


Митрополит Кананге Харитон изразио је дубоку забринутост због недавно усвајеног закона у Грчком парламенту којим се легализује грађански брак за истополне парове.


Поред разматрања изазова са којима се суочава Конгоанска мисија и недавних одлука Александријске патријаршије, митрополит је пружио и најновије информације о изградњи манастира свете Варваре Канангшке.

Размишљајући о донетом закону, митрополит Харитон се пожалио: „Као православни стидимо се. Када људи погледају Грчку, виде Православље. Они то двоје не раздвајају. Ова одлука доводи у питање нашу веру и наш идентитет.”

Високопреосвећени је нагласио важност таквих изазова у јачању одлучности верника, рекавши: „Ова искушења су тест наше вере и служе да покажу нашу приврженост православним начелима пред друштвеним променама.”

„Они који су тајно подржали овај закон варају се. Они не успевају да схвате Божја учења.” Митрополит Харитон је потврдио трајно присуство Православља упркос друштвеним променама, тврдећи: „Ђаво не може победити Бога“.

У закључку, он је позвао на истрајност у суочавању са недаћама, наглашавајући потребу за непоколебивом вером и придржавањем православних начела усред друштвених изазова.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com