Type Here to Get Search Results !

Саучешће антиохијског патријарха Јована поводом терористичког напада на Крокус сити хол

Његово Блаженство патријарх антиохијски и свег Истока Јован X обратио се Његовој Светости патријарху московском и све Русије Кирилу речима саучешћа поводом терористичког чина који се догодио 22. марта 2024. године у подмосковском Красногорску, у коме је страдао велики број људи.


Ваша Светости,

Патријарше московски и све Русије, усрдно љубљени у Исусу Богу, саслужитељу Наше смерности, Свјатјејши Владико Кириле, испуњени радошћу, братски Вас целивамо и говоримо:

У првим данима Свете Педесетнице, времену посебног милосрђа, обраћамо се Вама, молећи Господа Бога да ниспошаље милосрђе и састрадање у свој свет.

Овом посланицом изражавамо своју најдубљу тугу, искрену подршку и саучешће жртвама терористичког напада који се синоћ догодио у Москви. Молимо се Господу Богу да Вас очува у миру и спокоју, очува Руску Цркву и руски народ и одврати од њих сваку невољу.

Усрдне молитве узносимо Господу Исусу да упокоји душе свих невино убијених, исцели рањене, утеши срце Ваше и срца свих пострадалих, јер од Њега је свака милост, доброта и утеха.

Братски вас целивамо и молимо се да Вам Господ ниспошље свако добро.

+Јован X,

Патријарх антиохијски и свега Истока


За наш портал превод са руског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru