Type Here to Get Search Results !

Историјски догађај у Козијој Луци надомак Фоче


Село Козија лука код Фоче је 5. марта 2024. године по први пут у својој дугој историји постојања и нажалост нестајања дочекало првог митрополита у личности Његовог Високопреосвештенства Господина Хризостома. Разлог ове прве и историјске посјете Митрополита селу Козијој луци је освећење земљишта за градњу нове филијалне цркве парохије Миљевинске. Храм ће бити посвећен Светој великомученици Марини.


Наиме, већ годину-двије дана сељани овог села, а још више расељени мјештани овог села говоркали су о томе да у њиховом родном мјесту  подигну једну омању цркву. Високопреосвећени Господин Хризостом је обећао посјету и благослов пошто прво регулишу сва имовинско-правна питања локације на којој ће се црква градити. И уистину, чим су ријешена сва питања која се односе на локацију Високопреосвећени је стигао и ево данас осветио земљиште и побо крст на мјесту будућег жртвеника.

Високопреосвећеном Господину Митрополиту саслуживали су: протојереј-ставрофор Душан Андрић, архијерејски намјесник србињски, јереј Милош Јањић, професор приправник Богословије Светог Петра Дабробосанског у Фочи и ђакон Младен Старовић.

Након освећења земљишта и побадања крста окупљеним вјерницима обратили су се: јереј Љупко Медовић, парох миљевински; Господин Немања Лазовић, предсједник Одбора за градњу храма; Господин Милан Вукадиновић, начелник општине Фоча и Високопреосвећени митрополит Хризостом.


Извор: Митрополија дабрбосанска