Type Here to Get Search Results !

Mитрополит Хризостом одликован Орденом заштитника српске земље

У четвртак, 7. марта 2024. године, у палати митрополије у Сарајеву, уручен орден заштитника српске земље Његовом Високопреосвештенству Господину Хризостому митрополиту дабробосанском за његове ''заслуге у обнови и заштити храмова и српског православног идентитета у епархијама бихаћко-петровачкој, зворничко-тузланској и митрополији дабробосанској''. Орден му је уручио Господин Ђорђе Радановић, предсједник Одбора за заштиту права Срба.


Уручујући Високопреосвећеном Орден, Господи Радановић је поздравио Високопреосвећеног и све присутне потсјетио на животни пут Митрополита и истакао његову велику жртву и подвиг те његов велики допринос обнови ратовима и комунизмом девастираних и спаљених храмова Босанске Крајине, као и у епархији Зворничко-тузланској и сада у митрополији Дабро-босанској. Цијенећи његов велики труд и историјски подвиг Скупштина  Одбора за заштиту права Срба једногласно је одлучила да му додјели овај Орден заштитника српске земље.

У отпоздраву Високопреосвећени се захвалио на овој части и све присутне потсјетио на историјске чињенице страдалништа Српског народа и Српске православне Цркве у Босанској Крајини од усташа, али и комуниста - атеиста, који су  наставили зло дјео својих претходника.


Извор: Митрополија дабробосанска