Type Here to Get Search Results !

Хришћани у Појасу Газе: „Све нам недостаје“

Према подацима хуманитарне организације „Црква у невољи“, неколико стотина католичких и православних хришћана чека у просторијама једине католичке парохије у граду Гази.


Израелски рат против Хамаса у Појасу Газе озбиљно погађа хришћанску мањину која тамо живи. Више од 500 православних и католичких хришћана чекало је у просторијама једине католичке парохије у граду Гази, саопштила је у среду 12. марта у Минхену хуманитарна организација „Црква у невољи“. Међу њима је око 120 деце и младих. Протеклих недеља вођене су тешке борбе у крају око ове парохијске цркве.

„Немамо довољно, недостаје нам све“, наводи „Црква у невољи“ из текстуалне поруке часне сестре из града Газе. Телефонске линије су прекинуте и позиви преко онлајн сервиса се више пута прекидају. Локални пројектни партнери известили су да се интензитет војних операција повећава сваки пут када се разговара о прекиду ватре.

Помоћ „Цркве у невољи“ и Латинске патријаршије у Јерусалиму, заједно са другим организацијама, могу да обезбеде два оброка недељно и хлеб сваког другог дана за људе на парохијском подручју, наводи се у саопштењу. Људи често путују сатима да би пронашли нешто за јело.

Највећи изазов остаје снабдевање пијаћом водом. Многа деца пате од дијареје. Неки старији људи су озбиљно болесни и морају да иду у болницу, што тренутно није могуће.


За наш портал превод са немачког приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at