Type Here to Get Search Results !

У Новом Саду представљена нова књига Данијеле Марковић


Медиасфера издаваштво и Издавачка кућа „Прометеј" приредили су у петак, 15. марта 2024. године, промоцију нове књиге Данијеле Марковић „Мени су рекли да ви постојите“. Пред многобројном новосадском публиком о новој књизи Данијеле Марковић су говорили Моња Јовић, Сунчица Радуловић Торбица, Гордана Јочић, као и ауторка. Међу бројним љубитељима писане речи, промоцији књиге присуствовао је и катихета Бранислав Илић.  


Реч-две о књизи

Књига „Мени су рекли да ви постојите“ ауторке Данијеле Марковић збирка је, како лирско – есејистичких приказа, тако и филозофско – теолошких метафоричних приказа живота и безобаља трагања за смислом – Богом.

Ова књига уједно предстваља и позив другима да се укључе у следеће издање својим приказима и речима којим би ауторка допунила свој пут речи а окупила заједницу о којој машта, заједницу свих људи са Богом.

Књигу су рецензирале проф др Уна Поповић, др Марија Јефтимијевић Михајловић и Ксенија Матовић, нагласивши, да су речи у књизи чудесни амалгам маште и мудрости али и ткања између садашњег и прошлог у измештеној средини где није лако разликовати једно од другог; заправо то неразликовање чини ткање реченог.

Књигу чине посебним тачке сусретања са непосредним, малим и свакодневним стварима, људима и догађајима, обичним и неприметним. Књига је и подсетник на одговорност према изговореној Речи које могу постати књига а некоме и путања и мапа живота.

Издавач Медиа Сфера

* * *

Данијела Марковић (1969) хришћански је теолог и религиолог, а шира јавност је највише препознаје као културолога. Бави се проучавањем хришћанске културе, промоцијом интеркултуралног дијалога и толеранције међу људима. Они који је добро познају говоре да има лице изоштрено преосетљивошћу и обасјано духовном интуицијом.

Та интуиција доводи је до бројних интердисциплинарних изазова, те до нових увида које несебично дели са читаоцима. Посвећена је припремању многих важних културних догађаја, а посебно уредничкој сарадњи у осмишљавању публикација које обједињују значајне радове неких од водећих имена из академског света.

Поред академских активности, негује поетско – есејистичку форму изражавања, како би њени увиди боље комуницирали са широм публиком. Њен стил је истовремено озбиљан и лепршав, а садржаји о којима говори и пише представљају богате мозаике личних утисака, мултимедијалне синестезије и широке религиолошке ерудиције.


Приредила редакција портала "Ризница"

Рубрика