Type Here to Get Search Results !

Поздрав Патријарха Кирила учесницима Другог конгреса Међународног покрета русофила


Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил упутио је поздраве учесницима Другог конгреса Међународног покрета русофила.


Организаторима, учесницима и гостима Другог конгреса Међународног покрета русофила

Драга браћо и сестре,

Срдачно поздрављам све окупљене на Другом конгресу Међународног покрета русофила. Радује нас што су у Москву поново стигли људи из различитих земаља, који искрено воле руску традицију, културу и језик.

Духовну основу живота нашег друштва вековима је формирала Православна Црква, негујући у народу најбоље моралне особине: пожртвованост и несебичност, осећајност и милосрђе, љубав према Богу, ближњима и својој Отаџбини. Црква се одувек залагала за развој међусобног поштовања и пријатељског дијалога са представницима различитих вера и култура.

Данас, када су замагљене границе између врлине и порока, истине и лажи, свет је суочен са глобалним изазовима који угрожавају достојанство појединца и институцију породице. Све нас то подстиче да се залажемо за традиционалне вредности, да заједно бранимо право људи да живе по моралном закону и да очувају сопствени идентитет.

Желим свима успешан рад и нека вас Бог благослови.

+КИРИЛ,

ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ И ЦЕЛЕ РУСИЈЕ


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru