Type Here to Get Search Results !

Помен блаженопочившем патријарху Иринеју (1930-2020)


Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је служио 27. априла 2024. године, на Лазареву суботу, свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Врачару. На крају Литургије Његова Светост служио је помен блаженопоившем патријарху српском Иринеју (1930-2020).


– Ми смо пред смрћу и у смрти сами по себи немоћни, али оним што претходи смрти итекако смо моћни, имамо у својим рукама свој живот који води и пролази кроз смрт. Имамо избор да се определимо за Христа и ако се одредимо за Њега, као што је то учинио Лазар Четвородневни, онда је све наше искључиво у руци Божјој и тада нас Господ више не пита: Да ли хоћеш или нећеш? него једноставно каже: Устани! Онда то устајање значи устајање у загрљај са Христом – поручио је патријарх Порфирије чију беседу у целости можете прочитати ОВДЕ.

Његовој Светости су саслуживали: Преосвећени Епископ ремезијански г. Стефан, протојереј-ставрофор Радивој Панић, протојереји Драган Сивљански, Ненад Јовановић и Иван Штрбачки, јереји Бранислав Кличковић и Далибор Стојадиновић, протођакони Драган Радић, Радомир Врућинић и Младен Ковачевић и ђакон Синиша Дувњак.


Извор: Инфо-служба СПЦ