Type Here to Get Search Results !

Архијереји Методије и Доситеј служили опело Мијодрагу Тошковићу (1980-2024)


Опело заставнику Мијодрагу Тошковићу, припаднику 72. бригаде за специјалне операције, данас су служили Епископи липљански и војни г. Доситеј и будимљанско – никшићки г. Методије.


 Уз чланове породице, колеге из јединице и пријатеље, у присуству министра одбране и мандатара нове владе Милоша Вучевића, начелника генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и комаданта 72. бригаде за специјална дејства генерала Мирослава Талијана, команданта Батаљона за специјалне операције “Грифони” потпуковника Ненада Димитријевића, као и колеге из Министарства одбране и Војске Србије. Заставник Тошковић је страдао приликом реализације редовних вежбовних активности десантирања из хеликоптера на водену површину канала Дунав-Тиса-Дунав. Сахрањен је данас, 18. априла, уз војне почасти у Старој Пазови.

У знак сећања на заставника Тошковића и уз захвалност отаџбине за остварене заслуге током професионалне војне службе, застава Републике Србије предата је његовој супрузи Сњежани.

Раније данас, у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву одржана је комеморација на којој су колеге из јединице одале почаст страдалом заставнику Тошковићу.

Обраћајући се породици и присутнима, том приликом, командант 72. бригаде генерал Талијан рекао је да је заставник Тошковић часно извршавао све додељене задатке, а да је својим залагањем задобио велико поверење својих старешина и колега. Како је истакао генерал Талијан, заставник Тошковић био је омиљен командир и лидер међу својим подофицирима и војницима, а његов однос према сваком колеги био је братски, због чега је остао у срцима свих припадника бригаде.

Заставник Мијодраг Тошковић рођен је 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. Био је ожењен и отац троје деце.


Извор: Радио Слово љубве