Type Here to Get Search Results !

Православни волонтери поправили 200 кућа у Маријупољу


Током нешто више од годину дана волонтери Синодалног одељења за црквено доброчинство и социјалну службу Руске цркве поправили су стотине приватних кућа у ратом разореном Маријупољу.


Наиме, 757 људи из 70 руских градова помогло је у поправци 200 домова за старе и инвалиде почев од 8. марта 2023. године, јавља Патриархиа.ру.

Нове волонтерске екипе стижу сваке недеље. Организатори пројекта планирају да обнове 1.000 приватних домова за старе, инвалиде и жене са децом у Маријупољу и другим градовима.

„Град обезбеђује грађевински материјал, али лица са инвалидитетом, усамљени старци и жене са децом не могу сами да поправе своје домове“, рекао је организатор пројекта, ђакон Игор Куликов. „Има још много посла у наредних шест месеци, све док време дозвољава. Морамо поправити што више кровова како би људи могли да живе у топлом у јесен и зиму.“

Волонтери раде на поправци кровова, поправљању подова, обнављању комуникација, замени врата и прозора, малтерисању зидова, плафона и косина стамбених зграда.


За наш портал превод са енглеског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com