Type Here to Get Search Results !

Папа путује у Индонезију у септембру


Ватикан још није потврдио ову вест.


Папа Фрања се очекује у Индонезији у септембру. Ово је у понедељак саопштило индонежанско Министарство вера. Према министру Јакуту Чолилу Кумасу, влада је примила обавештење од Ватикана. Сходно томе, предстојатељ Католичке цркве требало би да стигне у ту претежно муслиманску земљу 3. септембра 2024. године.

„За време своје посете папа Фрања ће моћи из прве руке да сагледа разноликост и међурелгијско братство које настаје у индонежанском друштву“, наводи се у саопштењу Министарства. Ватикан још није потврдио планове.

Папа Фрања је почетком године у интервјуу најавио велико путовање у регион Источне Азије и Пацифика, да ће у августу посетити Источни Тимор, Папуу Нову Гвинеју и Индонезију. Ове земље су већ биле у плану папског путовања једном у 2020, али су због короне те посете морале бити одложене на неодређено време.

Тренутно здравствено стање 87-годишњака отежава дугорочно планирање путовања на велике удаљености. Папа Фрања више пута добија респираторне инфекције. Путовање у Дубаи које је било потврђено за крај новембра, морало је бити отказано из тог разлога. Осим тога, Папа је ограничено покретан, већ скоро две године упућен је на инвалидска колица.

Тренутно су званично најављена три унутрашња путовања папе; папа  Фрања ће провести по неколико сати у Венецији, Верони и Трсту. Још једно кратко путовање одвешће га у Лувен у Белгији.


За наш портал превод са немачког приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at