Type Here to Get Search Results !

Радни састанак поводом реконструкције пута Пријепоље-Милешева

На иницијативу Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија у Милешеви је, у уторак 23. априла 2024. године, одржан радни састанак на ком су главна тема били радови на реконструкцији пута Пријепоље – Милешева који се тренутно изводе.


Састанку су, поред Епископа Атанасија, секретара Епархије протојереја Горана Крстића и протојереја Николе Перковића, и игуманије Аквилине, присуствовали Председник општине Пријепоље г. Драго Попадић, и представник главног извођача радова, ЈП Путеви-Ужице, г. Алмир Поровић.

Најпре су заједно обишли градилиште у близини манастира и сагледали тренутно стање а потом су на манастирској капији прегледали пројекат како би утврдили да ли може доћи до било каквих оштећења манастирских поседа и црквене имовине.

Владика је добио уверавања од извођача али и од општинског руководства да планом нису предвиђене никакве интервенције на самом манастирском комплексу. Пројекат предвиђа опсежне радове до и поред манастирског имања и допринеће, како је планирано, стабилности и безбедности пута који пролази поред манастира.

Пут Пријепоље-Милешева биће комплетно реконструисан средствима која је обезбедила Влада Републике Србије. Тренутно је у току израда заштитних камених зидова, поред реке Милешевке, на деоници дужине око 6 км, а главни извођач радова је предузеће Путеви Ужице. Вредност радова је преко 180 милиона динара и планом је предвиђено да буду завршени до краја маја ове године.


Извор: Епархија милешевска