Type Here to Get Search Results !

Исповест свештенства архијерејског намесништва левачког


У понедељак, шесте недеље Часног поста, 22. априла 2024. године, Његово Епископ шумадијски Господин Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених Дарова у цркви Светог великомученика Георгија у Драгову.


Епископу су саслуживали: високопреподобни архимандрит Јефтимије (Јутрша), игуман манастира Јошанице, протојереј-ставрофор Милић Марковић, намесник левачки, протојереј-ставрофор Драгослав Цветковић и протојереј Јордан Димовски.

Светој Литургији претходила је исповест свештенства архијерејског намесништва левачког, коју је по благослову Епископа шумадијског Г. Јована обавио архимандрит Јефтимије (Јутрша), игуман манастира Јошанице.

Након Свете Литургије прочитан је реферат на тему „Покајање и исповест као искушење и изазов у пастирском делу“, који је за ову прилику припремио парох опарићки, јереј Зоран Гојић. Након излагања уследила је плодоносна дискусија на тему, а Епископ је искористио прилику да поучи своје свештенике и да им да корисне савете и смернице за још плодоноснији даљи рад.

Затим је уследила трпеза љубави коју је припремило свештенство левачког намесништва.


Извор: Епархија шумадијска