Type Here to Get Search Results !

В.Р. Легојда: Изјава естонског министра унутрашњих послова враћа ову земљу у мрачна времена верских ратова

Председник Синодалног одељења за односе Цркве са друштвом и медијима Владимир Р. Легојда прокоментарисао је намеру естонског министра унутрашњих послова Лаурија Ланемета да предложи Парламенту ове земље (Риигикогу) да прогласи Московску патријаршију као терористичку организацију.


„Чини ми се да изјава естонског министра унутрашњих послова Лаурија Ланемета враћа Естонију у мрачна времена верских ратова, Вартоломејске ноћи и лова на вештице“, написао је В. Р. Легојда у свом телеграм каналу. „Сваком разумном човеку је очигледно да се Московска патријаршија не бави терористичким активностима, а на територији Естоније делује Естонска православна црква, која одржава духовну везу са верницима у Русији, и свакако је организација која поштује закон. ”

„Ова изјава је једноставно позориште апсурда у којем естонски политичари играју улоге, вероватно покушавајући да придобију симпатије власника ове институције. Борба против Руске цркве и руске културе постала је нека врста менталног наркотика који покушавају да наспу  естонском бирачу да заборави на стварне проблеме“, рекао је начелник Синодалног одељења.

„Црква и вера су позване да у најтежим временима граде мостове између друштава и народа. И нису криви људи Цркве што политичари руше ове мостове“, закључио је В.Р. Легојда.


За наш портал превод са руског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru