Type Here to Get Search Results !

Москва: Објављен репринт дела светог Николаја Српског (Велимировића) у три књиге


Издавачка кућа Сретенског манастира објавила је репринт дела Светог Николаја Српског (Велимировића), богослова, философа, почасног доктора неколико светски познатих универзитета, кога је свети Јован Шангајски и Сан Франциски назвао „великим светитељем, Златоустом наших дана и васељенским учитељем Православља“.  


Књижевна и богословска дела светог Николаја, писана једноставним и приступачним језиком, задивљују својом разноврсношћу, дубином и снагом. У 1. и 2. књизи збирке налазе се проповеди светог Николаја на недељна јеванђељска чтенија. Трећа књига збирке садржи „Мисионарска писма“ – светитељеве одговоре на разна питања верника. На почетку збирке је кратак животопис светитеља, који је написао јеромонах Игњатије (Шестаков).   

У делима светог Николаја Српског читаоци ће пронаћи културно-историјско тумачење Јеванђеља и дубока богословска размишљања, речи подршке и утехе и добре савете. Ово тротомно издање обрађује многе теме – веру, покајање, молитву, тугу, грехе, љубав, праштање. Заинтересоваће свакога ко жели да боље разуме Јеванђеље и добије духовну поуку од светитеља који је добро познавао савремени живот.


За наш портал превод са руског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рravoslavie.ru