Type Here to Get Search Results !

Исповест свештенства Архијерејског намесништва космајског


У среду, треће недеље Часног поста, 3. априла 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених дарова у храму Сретења господњег у Раљи.


Светој Литургији претходила је исповест свештенства архијерејског намесништва космајског коју је, по благослову шумадисјког Првојерарха, обавио архимандрит Евтимије, настојатељ манастира Јошаница.

Велики број мештана, међу којима и значајан број деце дочекао је свог Епископа и са њим заједничарио у Богоугодном литургијском сабрању.

Преосвећеном Владици саслуживали су архимандрит Евтимије настојатељ манастира Јошанице, архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, протојереј Новак Илић, протонамесник Горан Лукић, протођакон Иван Гашић и ђакон Бојан Миленовић.

Након Литургијског сабрања приступило се читању реферата на тему “Оче, сагреших небу и Теби (Лк. 15,21)“, који је за ову прилику припремио парох поповићки протонамесник Марко стевановић. Након излагања приступило се плодној дискусији на поменуту тему, а Првојејрарх Епархије шумадијске искористио је прилику да поучи свештенство и да смернице за још плодоноснији рад на њиви Господњој.

Потом је у ОШ „Цана Марјановић“ у Раљи одржан Васкршњи час, који су несебичним трудом и љубављу припремили ученици са својим вероучитељем и наставницима.


Извор: Епархија шумадијска