Type Here to Get Search Results !

Митрополит волоколамски Антоније походио Галилеју


Дана 3. априла 2024. године, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, митрополит волоколамски Антоније, који по благослову Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила борави у радној посети Светој земљи, ходочатио је у Галилеју.


У пратњи председавајућег ОСЦП-а били су саветник Патријарха московског и целе Русије протојереј Николај Балашов, шеф Руске духовне мисије у Јерусалиму архимандрит Васијан (Змејев), заменик шефа Мисије игуман Никон (Головко), заменик председавајућег ОСЦП-а протојереј Игор Јакимчук и секретар председавајућег ОСЦП-а ђакон Николај Васин.

Ходочасници су посетили места, која имају везе са јеванђељским догађајима, посебно место где се Васкрсли Спаситељ јавио апостолима док су пецали на Тиверијадском језеру, а посетили су и Табху, где се одиграло чудесно умножавање пет хлебова и две рибе, описано у Јеванђељу.

Потом су митрополит Антоније и његова пратња посетили подворје Руске духовне мисије посвећено Светој равноапостолној Марији Магдалени у њеном завичају у Магдали.

Истог дана ходочасници су се поклонили светињама манастира Светог Герасима Јорданског.

Дана 4. априла делегација Руске Православне Цркве, коју је предводио митрополит волоколамски Антоније, отпутовала је у отаџбину.


Превод са руског приредила редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru