Type Here to Get Search Results !

Стручно усавршавање за вјероучитеље Епархије захумско-херцеговачке и приморске

Епископија захумско-херцеговачка и приморска, кроз свој Фонд вјероучитеља, организовала је стручно усавршавање за вјероучитеље. Овај догађај, приређен у суботу четврту Великог поста, у Епархијском дому у Требињу, реализован је уз подршку удружења Нефеш Хаја из Бањалуке, које промовише међурелигијски дијалог, образовање младих и културу сјећања кроз рехуманизацију жртава, односно разумијевање жртве као створења и иконе Божије.


Након окупљања вјероучитеља Епархије захумско-херцеговачке и приморске, заинтересованих за унапријеђење рада у оквиру свог одговорног позива, у присуству епископа Димитрија и појединих свештеника, такође вјероучитељ и оснивач Библијског културног центра из Београда, докторанд Јован Благојевић одржао је предавање и радионицу под насловом Тумачење библијских текстова у настави вјеронауке. Након овог веома надахнутог и подстицајног излагања и инспиративног практичног рада у просторијама епархијске библиотеке, подијељене су и потврде о учешћу у стручном усавршавању, а размијена богатог педагошког искуства и мишљења о непрегледним библијским и уопште богословским темама настављена је и у неформалном дружењу у епархијској трпезарији.

Самоиницијативном организацијом, интересовањем и учешћем, уз захвалност свима који су исказали спремност за подршку и пружили помоћ при реализацији овог усавршавања, вјероучитељи наше Епархије, упркос бројним унутарнаставним и ваннаставним изазовима, показали су спремност и проактиван став при суочавању са тим изазовима, а na користи својих ученика.


Извор: Епархија захумско-херцеговачка и приморска