Type Here to Get Search Results !

Честитке патријарха Кирила Предстојатељу Сиријске ортодоксалне цркве


Његова Светост патријарх московски и све Русије Кирил честитао је десетогодишњицу устоличења Предстојаљу Сиријске ортодоксалне цркве Његовој Светости Мар Игњатију Јефрему II.


Његовoм Свјатјејшеству, Свјатјејшем Мар Игњатију Јефрему II, патријарху антиохијском и свега Истока

Ваша Светости, љубљени брате у Христу!

Најсрдачније Вам честитам десетогодишњицу Вашег уздизања на патријаршијски престо.

Посвећујући свој живот Богу и предано Му служећи, трудите се да доносите плодове Духа у свакој доброти, праведности и истини (Еф. 5,9). Ваш избор на столицу Првојерараха Сиријске ортодоксалне цркве догодио се у тешком периоду за Сирију и сав Блиски исток превирања и трагичног егзодуса стотина хиљада хришћана са земље њихових предака. Обављајући првојераршку службу у овим околностима, обраћате пажњу на сведочење о подвигу савремених блискоисточних хришћана који су претрпели велика страдања и задржали моћ која им је дата да буду деца Божја (Јован 1,12).

Исто тако што су године Вашег патријаршества обележене јачањем сарадње између Московске патријаршије и Сиријске ортодоксалне цркве у различитим областима, као што је и пружање помоћи народу Сирије. Надам се да ће наша сарадња и даље бити плодна.

Желим Вашој Светости здравље и уздизање из снаге у снагу (Пс. 83,8) у вршењу патријарашке службе, а пастви Вашој да буде у миру и благостању.

С љубављу у Господу,

+КИРИЛ,

патријарх москвски и све Русије


За наш портал превод са руског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru