Type Here to Get Search Results !

Престони празник знаменитог храма Светог Ахилија у Ариљу


У уторак, 28. маја 2024. године, на празник Светог Ахилија, Епископа лариског, литургијска заједница храма у Ариљу прославила је свога заштитника.

Евхаристијским сабрањем началствовао је Предстојатељ жичког трона г. Јустин уз саслужење: архимандрита Тимотеја (Миливојевића), игумана Манастира Вазнесења у Овчару, протојереја Драгана Стевића, намесника пожешко-ариљског и сабрата овог храма, умировљеног пароха ариљског протојереја Мирчете Крупниковића, протојереја Ненада Бајића, старешине ивањичког храма, протојереја Божа Главоњића, старешине храма у Пожеги, протонамесника Мирка Крупниковића, сабрата храма Светог Илије у Бајиној Башти, владичанског ђакона Стефана Симића и ђакона ариљског Драгана Јанковића.

Владика се обратио верном народу, и у надахнутој беседи подсетио на житије Светог Ахилија, као да и ми треба да тражимо Царство Небеско, да живимо са Господом и свима Светима у вечности.

На крају Свете Литургије жички архијереј г. Јустин је освештао славске дарове, а домаћини овогодишње славе су били омладинци из родољубивог удружења ,,Срби за Србе”, подружница Ариље и ариљски угоститељи.


Извор: Епархија жичка