Type Here to Get Search Results !

Велики петак у Косовској Митровици


У храму светог великомученика Димитрија у Косовској Митровици, у присуству великог броја верника, Епископ рашко-призренски г. Теодосије, служио је Вечерње са изношењем плаштанице.


Том приликом присутним верницима Епископ Теодосије је поручио да су данас окупљени на заједничком путу љубави, спокоја и мира.

“Данас сви постимо, зато смо данас молитвом окружени, да би саосећали са Господом, који је на крсту страдао, да би страдали са њим како би са њим заједно и васкрсли. Зато смо Богу благодарни, што смо на путу његовом, што исповедамо веру православну, веру наших отаца, у времену када није лако бити хришћанин и исповедати своју веру. Када би Господ подарио свима љубави, вере, наде, да будемо храбри хришћани, слуге Божије. Сви ми плаћамо и живимо овај земаљски живот, али овај пролазни земаљски живот је само једно путовање које пролазимо, а сви смо се упутили ка једном једином циљу, да стигнемо до Господа и да нађемо спасење у Њему, да наше душе нађу спасење, мир и спокој. Господ је рекао да је Царско небеско унутра у нама, ако тај мир осећамо у себи, онда смо заиста стигли у Царско небеско” рекао је владика Теодосије.

Након службе, више стотина верника се поклонило и целивало плаштаницу која симболизује Христово тело положено у гроб.


Извор: Епархија рашко-призренска