Type Here to Get Search Results !

У Руској духовној мисији у Јерусалиму одржан Васкршњи пријем


У понедељак Светле седмице, 6. маја увече, у Руској духовној мисији у Јерусалиму уприличен је свечани пријем за дипломате и свештенство поводом празника Васкрса.


На улазу у зграду почасне госте дочекали су старешина Руске духовне мисије у Јерусалиму архимандрит Васијан (Змејев) и заменик шефа Мисије игуман Никон (Головко).

Васкршњем пријему Мисије присуствовали су: изванредни и опуномоћени амбасадор Руске Федерације у Израелу А. Д. Викторов, изванредни и опуномоћени амбасадори Узбекистана, Казахстана, Србије, Босне и Херцеговине, руководилац Духовне мисије при Руској Заграничној Цркви архимандрит Роман (Красовски), игуманије руских манастира на Маслинској гори, игуманија Јелисавета (Шмељц) и Варвара (Новикова), игуманија Горненског манастира у Ајн Карему Јекатерина (Чернишева), особље и свештенство Руске духовне мисије.

Како се наводи на сајту РДМ, њен старешина, архимандрит Васијан, обратио се свим гостима поздравним говором пре пријема. Затим је за присутне одржан концерт васкршњих песама на црквенословенском и грчком језику у извођењу хора дипломаца Сретењске духовне академије.


Превод са руског приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru