Type Here to Get Search Results !

Православни и лутерански богослови на XVIII пленарном заседању у Каиру


Ујутру 25. маја 2024. године у патријаршијском манастиру Светог Георгија у Старом Каиру одржана је свечаност поводом отварања Трећег састанка пленарног заседања Међународне мешовите комисије за богословски дијалог између Православне цркве и Лутеранског светског савеза.


Митрополит птолемаидски Пантелејмон, главни секретар и члан Светог синода Александријске патријаршије, који је представљао патријарха александријског Теодора, у пратњи игумана архимандрита Дамаскина Алазраја, пожелео је добродошлицу петнаесторици православних представника из аутокефалних Цркава, међу којима су били архијереји, презвитери и лаици универзитетски професори богословља.

Потом је отпочео 3. пленарни састанак поменуте Комисије, на коме је у име Предстојатеља Александријске цркве митрополит птолемаидски упутио поздравну реч.

У свом одговору сапредседавајући Комисије, митрополит крински Кирило и бискуп Јохан Шнајдер, изразили су захвалност Патријарху на гостопримству у седишту Александријске патријаршије у главном граду Египта.

Напомиње се да ће Трећи састанак 18. пленарног заседања Међународне мешовите комисије разматрати богословска питања на дневном реду до петка, 31. маја 2024. године.


За наш портал превод са енглеског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com