Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије служио четрдесетодневни парастос проти Дарку Павловићу

На гробљу манастира Каона, почивалишту протојереја- ставрофора Дарка Павловића данас је одслужен четрдесетодневни парастос блаженоупокојеном служитељу Храма Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу. 


Након Заупокојене Литургије, парастосом је началствовао Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије, уз саслуживање свог заменика протонамесника Филипа Јаковљевића, архијерејског намесника посавског протонамесника Александра Вучаја, старешине манастира Каона игумана Филимона и више епархијских свештенослужитеља

Данас се молимо Господу да прими душу проте Дарка Павловића у Своје друштво, да буде милостив према њему и верујемо да његова „књига“ нема само данашњу страницу, јер онда би суд био страшан, беседио је у част упокојеног брата у Христу протојереј- ставрофор Стојадин Павловић.

Дарко (упок. прота Павловић) је исписао своју четрдесетницу у току свога живљења. Почев одавде, од светиње каонске, на два колосека на којима се увек налазила рука Христова- колосек Цркве и колосек породице. Његови парохијани су најбољи за оцену начина његовог служења Богу, а ми данас овде са Епископом (Исихијем), као иконом Христовом, и са свештенством, сродницима, потомцима, пријатељима и парохијанима желимо да допринесемо милости Божјој и знамо да ће ти колосеци, животне књиге које је он имао, сигурно бити праве четрдесетнице Цркве и породице- рекао је прота Стојадин Павловић. 

Иза проте Дарка Павловића остају бројни молитвеници- свештенослужитељи Обреновца и епархија Шабачке и ваљевске, његови молитвеници- браћа, супруга, син, унуци, породични апостоли, сви који су га волели и који ће приносити молитве Господу овде на земљи, закључио је прота Стојадин Павловић слово у част проте Дарка Павловића, дугогодишњег свештенослужитеља и старешине Саборног храма у Обреновцу, од чије се  земаљске кончине навршило четрдесет дана. 

Подсећања ради, прота Дарко Павловић рођен је 1959. године у Каони, у побожној породици, у којој се вера чувала и с колена на колено преносила. Брат је умировљеног ваљевског пароха протојереја- ставрофора Томе Павловића и отац протонамесника Немање Павловића, пароха при Храму Сабора Српских светитеља и духовника Кола српских сестара „Преподобна Мати Параскева“ у Обреновцу.


Извор: Епархија ваљевска